Lees hier onze maandelijkse nieuwsbrief

Februari pannenmaand

10% EXTRA KORTING op pannensets, braadpannen en koekenpannen! 

Lever nu je oude pannen in voor nóg eens 5% EXTRA KORTING!

Actie loopt de hele maand februari en geldt ook op aanbiedingen!
Allerlei pannen mogen ingeruild worden: kookpannen, koekenpannen, etc... 

 

Kookdemonstraties

Zaterdag 17 februari 
"Een steak is geen omelet"

In de winkel zeggen we het vaker: 
"een steak is geen omelet" Dit betekend dat je geen koekenpan hebt om alles in klaar te maken. 

Een roestvrijstalen pan is ideaal voor vlees. Dit omdat vlees op hoge temperatuur dichtgeschroeid moet worden. De kunst is om de pan eerst heet genoeg te maken dat wanneer je er een paar druppels water in gooit deze gaan 'parelen'. Dan kan het vlees erin, een beetje aandrukken en NIKS meer mee doen. Het vlees moet dichtschroeien en wanneer dat gebeurt is LAAT HET VANZELF LOS. Je hoeft niet bang te zijn dat het aanbrandt. Wanneer het los laat omdraaien en hetzelfde doen. NIKS dus.... het laat weer vanzelf los en vervolgens kun je het na laten garen zoals je zelf wilt. Ook zonder boter of olie lukt dit :) 

De reden dat een gerecht aanbakt komt door de eiwitten die in het gerecht zitten. Daarom is er voor een eiwitrijk gerecht (denk aan ei, pannenkoek e.d.) een koekenpan met anti-aanbaklaag bedacht. Deze speciale laag zorgt ervoor dat het niet aanbakt. Deze laag kan NIET tegen TE hoge temperaturen en is dus NIET GESCHIKT voor gerechten die op hoge temperatuur dichtgeschroeid moeten worden zoals vlees. Deze laag blijft prettiger bakker als hij niet in de vaatwasser gaat. Dit is niet nodig en niet goed voor de laag.

 

Zaterdag 24 februari 
"Wokken & Sudderen"

Wokken
Echt wokken gaat het best met een stalen wok. Met de moderne wok van Demeyere kan je niet alleen roerbakken, maar ook stomen, frituren, bakken en braden of koken. Deze wok in meerlagen-materiaal werd bovendien ontworpen om optimaal te voldoen aan wat van een ideal wok verwacht wordt. Elke pan uit de Demeyere specialiteiten serie wordt speciaal ontwikkeld om een bepaalde kooktoepassing optimaal te laten verlopen. Meerdere lagen staal tot aan de rand. 

Stoven 
Stoven en sudderen lijkt heel normaal in de koudere maanden van het jaar. Maar wist je dat een goede sudder/braadpan voor véél meer smaakbeleving zorgt? Vandaag heeft Mattanja zowel een gietijzeren Staub braadpan als een meerlagen rvs sudder/braadpan op het fornuis staan. En uiteraard kan er geproefd worden! 

 

Uitverkooptafel: Kosta Boda en Orrefors

Schalen, vazen, sfeerlichtjes en mooie sierstukken voor op tafel, dit alles staat als je de winkel in loopt op de tafel met 50% korting!! 

 

 

Vrijdag 2 maart
11.00 - 20.00 uur

Messenslijpdag!

Johan Kunst, al jaren onze vaste scharensliep, is vrijdag 2 maart weer de hele dag in de winkel om al je botte messen en scharen weer scherp te maken! 

Tafelmes slijpen € 2,50
Tafelmes kartelen € 3,00
Keukenmes slijpen € 5,00 
Schaar slijpen € 5,00

Scharen/messen kun je nu al brengen of terplekke op vrijdag 2 maart terwijl je erop wacht!